Het SAP HR Team - Before & After de verhuizing

AC en ICT Services werken nauw samen in één team op één plek op de 14e verdieping.

Het SAP Expertise Center

Het SAP HR Team is onderdeel van het SAP Expertise Center. Het SAP Expertise Center is zo’n anderhalf jaar geleden gelanceerd en is het eerste team dat ging experimenteren met agile werken en scrummethodes om te kijken of ze op deze manier de lijnen konden verkorten tussen makers, beheerders en gebruikers en sneller producten konden opleveren. Andere teams die hier deel van uitmaken zijn HvA Data, UvA Data, SAP Finance en SAP Basisbeheer. Deze teams bestaan uit collega's van het Administratief Centrum en collega's van ICT Services die bij elkaar zitten op de veertiende verdieping. Dat klinkt logisch want ze werken allemaal samen aan SAP, maar daarvoor moesten ze wel hun plek en afdeling op de negende, tiende of veertiende verdieping achterlaten.

Het SAP HR team in de spotlight

Het SAP HR Team bestaat uit medewerkers van het Administratief Centrum, Functioneel Beheer, Applicatiebeheer en Fiori, de front end-ontwikkelaars. Het werk draait om beheer, ontwikkeling en tweedelijns ondersteuning (dus na de servicedesk) van SAP HR. Alles wat medewerkers en leidinggevenden doen in Zelfbediening of DSPM komt uiteindelijk in SAP terecht. Eindgebruikers van het SAP HR Team zijn medewerkers van de personeels- en salarisadministratie van zowel de HvA als de UvA. Op dit moment zijn een aantal grote projecten het per 1 januari 2020 aanpassen van aanstellingsbrieven naar arbeidsovereenkomsten, de jaarwissel, payroll en de overgang naar werken in de cloud.

Let op: deze pagina toont niet goed op een tablet of smartphone. Bekijk de pagina op een computerbeeldscherm.

Before

Voordat het SAP HR-team bij elkaar kwam te zitten op de veertiende was er eens per week een overleg. Als een functioneel beheerder iets gedaan wilde krijgen bij applicatiebeheer was dat hét moment. Prioriteiten moesten soms bevochten worden door werkdruk en resourceproblemen. Natuurlijk liep men bij elkaar langs of maakte je een afspraak, maar door de fysieke afstand voelde het niet altijd als met zijn allen werken aan één en hetzelfde doel: er heerste soms een wij versus zij-gevoel.

After

Hoewel de verhuizing niet voor iedereen even leuk, vanzelfsprekend of impactvol leek, blijkt het over het algemeen voor iedereen heel goed te werken om op een fysieke korte afstand bij elkaar te zitten: overleg gaat makkelijker, beter en sneller. Het werken in sprints zorgt voor duidelijkheid in het team en meer resultaatgerichtheid. Elke dag een daily stand-up zorgt er bovendien voor dat medewerkers snel alle verschillende onderdelen waar iedereen aan werkt leren overzien.

Koos: "Een valkuil van scrum is ook wel weer dat je als team een eilandje dreigt te worden. De afstand tussen de verschillende SAP teams moeten we klein houden."