Een dag uit het leven van het Hippo HvA product-team

Sprintwisseldag in beeld

Sprintwisseldag

Eens in de twee weken is het sprintwisseldag. Het productteam blikt terug op de afgelopen sprint en kijkt vooruit naar de komende sprint door meerdere scrum meetings achter elkaar te plannen. Welke? Dat lees je in onderstaande strip.

image

Daily stand-up

9.00-09.15 uur

Tijdens de daily stand-up onderzoekt het team of zij op koers liggen om het sprintdoel te behalen. Dit doet het team door de voortgang op de sprint backlog te bespreken. Ook maakt het team een plan voor de komende 24 uur.

Sprintreview

09.15-09.45 uur

De sprintreview vindt na iedere sprint plaats. Het productteam verzamelt feedback van stakeholders op het opgeleverde werk. Daarnaast licht de product owner de status van de sprintbacklog toe en blikt hij vooruit op de komende sprint.

image
image

Retrospective

10.00-11.00 uur

Tijdens de retrospective evalueert het team de afgelopen sprint op het gebied van mensen, relaties, het proces en gebruikte hulpmiddelen. Wat ging goed en wat kan beter? Alle input wordt verzameld en gestructureerd. Het team bedenkt een plan om diverse verbeterpunten door te voeren in de komende sprint.

Sprintplanning

11.00-12.00 uur

Tijdens de sprintplanning bepaalt het team welk werk zij de komende sprint gaan verzetten. De product owner licht de user stories toe en het team bepaalt met elkaar hoe zij deze sprint de geselecteerde user stories op gaan leveren. Het team breekt de user stories op in taken van een dag of minder die op de sprintbacklog worden gezet.

image

Vragen over het Hippo HvA productteam? Neem contact op met productowner Bas Mulder.